Προτείνω

Απόδοση ΦΠΑ οχι απο τις επιχειρήσεις αλλά απο τους καταναλωτές.

Προυποθέτει την χρήση αποκλειστικά καρτών (πιστωτικών και χρεωστικών) ως μέσω συνδιαλλαγής. Οι τράπεζες αυτόματα θα αποδίδουν το ΦΠΑ στο κράτος. Η προμήθεια της Τράπεζας να καθοριστεί στο Χ% απο το ΦΠΑ , όχι προμήθεια σην εμπορική συναλλαγή.

25 votes
Vote
Sign in
Check!
(thinking…)
Reset
or sign in with
 • facebook
 • google
  Password icon
  Signed in as (Sign out)
  You have left! (?) (thinking…)
  dealsend shared this idea  ·   ·  Admin →

  6 comments

  Sign in
  Check!
  (thinking…)
  Reset
  or sign in with
  • facebook
  • google
   Password icon
   Signed in as (Sign out)
   Submitting...
   • okfilos commented  · 

    Το σύστημα αυτό λειτουργεί εξάλλου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όχι ως προς την παρακράτηση του ΦΠΑ αλλά ως προς την χρήση χρεωστικών καρτών αντί για μετρητά σε όλες τις καθημερινές συναλλαγές. Μήπως θα πρέπει να σκεφτούμε την εφαρμογή του και στην Ελλάδα; Γιατί στην Αγγλία άμα κυκλοφορείς με πολλά μετρητά σε κοιτάνε λες και έχεις κατέβει από τον Άρη...

   • okfilos commented  · 

    Δεν είναι άσχημη ως ιδέα. Αυτό το οποίο σκέφτομαι ωστόσο είναι να υιοθετηθεί ένα μεικτό σύστημα. Έτσι ενδεχομένως θα μπορούσαν όλες οι πληρωμές σε εμπορικά καταστήματα να γίνονται είτε με πιστωτική είτε με χρεωτστική κάρτα υποχρεωτικά και θα ήταν δυνατό οι Τράπεζες να παρακρατούν άμεσα τον ΦΠΑ υπέρ του δημοσίου όταν θα καλούνταν να πληρώσουν τον έμπορο, όπως περίπου δηλαδή γίνεται και με την παρακράτηση του φόρου στις καταθέσεις χωρίς την άμεση εμπλοκή των πολιτών. Αυτό πρακτικά θα σήμαινε άμεσες εισροές κεφαλαίου στα ανεμικά δημόσια ταμεία απαλλαγμένες από την κερδοσκοπική διάθεση του κάθε εμπόρου (χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή για αυτούς, απλά ως διαπίστωση των αδυναμιών της ανθρώπινης φύσης)

   • Marina Rodia commented  · 

    Η αληθεια ειναι οτι η αποδοση ΦΠΑ μετατρεπει τον καθενα μας σε αμισθο λογιστη του κρατους! Απο την αλλη παλι, η χρηση της καρτας και μονο αποκλειει διαπραγματευση για καλυτερες τιμες... Χωρις μετρητα, οι τραπεζες αποκτουν τον Απολυτο Ελεγχο. εχμ...

   • magica commented  · 

    dealsend με τον τρόπο αυτό η τράπεζα θα γνωρίζει ακόμα και από που αγοράζω τα βρακιά μου και τι χρώμα τα προτιμώ :P

   • dealsend commented  · 

    Ο ιδιωτης δεν θα κανει τίποτα. Η τράπεζα θα αποδίδει το ΦΠΑ, για αυτό λέω προυποθέτει χρήση καρτών και μόνο. Φαντάσου να πληρώναμε τα πάντα μεσω Τράπεζας (κάρτας), μέσω του POS θα μπορούσε να μπει κ΄ ο συντελεστής του ΦΠΑ. Η τράπεζα στο τέλος κάνει αυτόματα την εκκαθάριση και αποδίδει το ΦΠΑ στο κράτος. Χωρίς μετρητά δεν υπάρχει μάυρο χρήμα, απλά πράγματα!

   Feedback and Knowledge Base