Προτείνω

Δημιουργία ΣΔΙΤ με αντικείμενο την κατασκευή καινοτομικών ανεμογεννητριών, φωτοβολταικών κλπ

Δημιουργία ΣΔΙΤ με αντικείμενο την κατασκευή καινοτομικών ανεμογεννητριών, φωτοβολταικών, ενέργεια από τη θάλασσα.

Ψάχνουμε να βρούμε τους κορυφαίους έλληνες ανα την υφήλειο και δημιουργούμε ένα κένρο με υψηλές προδιαγραφές σε περιοχή που μπορεί να φιλοξενήσει ένα τέτοιο κέντρο αλλά και κατάλληλη για να δοκιμάζονται επί τόπου οι κατασκευές. Πχ Νάξος ή Σύρος. Οπως προείπα πρέπει να είναι μορφής ΣΔΙΤ για να είναι πιο ευέλικτη και να μην εκφυλιστεί σε μαύρη τρύπα. Φοιτητές υπάρχουν, ερευνητές υπάρχουν αλλά ας γίνεται έρευνα με παράλληλη εμπορική αξιοποιήση!

52 votes
Vote
Sign in
Check!
(thinking…)
Reset
or sign in with
 • facebook
 • google
  Password icon
  Signed in as (Sign out)
  You have left! (?) (thinking…)
  Panayiotis Papadopoulos shared this idea  ·   ·  Admin →

  9 comments

  Sign in
  Check!
  (thinking…)
  Reset
  or sign in with
  • facebook
  • google
   Password icon
   Signed in as (Sign out)
   Submitting...
   • tassos commented  · 

    Το τρίτο εργοστάσιο είναι της Solar Cells Hellas http://www.schellas.gr/

    Όπως ανέφερα και σε μια παρεμφερή ιδέα στο φόρουμ, η δημιουργία (καινοτομικών μάλιστα) εργοστασίων Φ/Β στην Ελλάδα είναι επιλογή μικρής βιωσιμότητας. Στη Σίλικον Βάλεϊ έχουν επενδυθεί πάνω από 1 δισ. δολάρια τα τελευταία 5 χρόνια και κανείς ακόμη δεν έχει φτάσει σε μαζική παραγωγή με κερδοφορία.

    Δεν είμαι κατά τέτοιων προσπαθειών, αλλά είναι βασικό να υπάρχει γνώση του χώρου. Η δουλειά μου είναι ακριβώς να αξιολογώ τέτοιες προσπάθειες (στα Φ/Β) και δυστυχώς η Ελλάδα δε φαίνεται πουθενά.

    Λίγα παραπάνω λόγια στην Κ της Κυριακής (14/3) εδώ:
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_14/03/2010_394059

    και στο Reality-Tape εδώ:
    http://www.reality-tape.com/neu/?p=1225

    Εκεί που η Ελλάδα μπορεί να καινοτομήσει (σχετικά, γιατί υπάρχει και η Χαβάη) είναι η ενσωμάτωση των ΑΠΕ στα μη διασυνδεδεμένα νησιά. Ένα παράρτημα του ΚΑΠΕ σε νησί (π.χ. Λέσβο) με τη στήριξη της ΔΕΗ/ΔΕΗ Ανανεώσιμες μπορεί να προσελκύσει τεχνολογίες αρχικά από το εξωτερικό και στη συνέχεια από την ίδια τη χώρα.

   • coolplatanos commented  · 

    Ο Fotis αναφέρει το εργοστάσιο που ανέφερα κι εγώ σε παρεμφερή πρόταση της magica. Δεν γνώριζα την ύπαρξη και δεύτερου.

   • Fotis commented  · 

    Πληροφορίες για το πρώτο εργοστάσιο, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα θα βρείτε εδώ http://www.heliosphera.com/. Για το δεύτερο εδώ http://www.silcio.gr/. Υπάρχει και άλλο ένα νομίζω, αλλά δεν θυμάμαι το όνομα της εταιρείας.

   • Adminnikan (Admin, Ιδέες για την ανάπτυξη) commented  · 

    Παιδιά θα μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω: όταν δίνετε μια πληροφορία δώστε και παραπομπή link. Εδώ ακούγονται πράγματα που δεν τα γνωρίζει όλος ο κόσμος. Βοηθείστε να γίνουν κατανοητές οι ιδέες.
    @Fotis που είναι αυτά τα εργοστάσια; Ποια είναι; Έχουν site;

   • nootropia commented  · 

    To βασικό (και συνήθως καθοριστικό) πρόβλημα με τις ΑΠΕ είναι το σύνδρομο Not in my own backyard που κατατρέχει τους Ελληνάρες (με την συνδρομή δήθεν προοδευτικών οικολογικά και αισθητικά ευαίσθητων πανταχουπαρόντων που κινητοποιούν ασχέτους και σχετικούς και ακυρώνουν κάθε επένδυση). Έχουμε απέναντι απ' το Λαύριο τη Μακρόνησο πχ, όπου ένα περιβαλλοντικό πάρκο λύσεων θα μπορούσε να χρισθεί και "φόρος τιμής" στις βασανισμένες ψυχές και οι "δηθενάντζες" προτιμούν τα φουγάρα της ΔΕΗ Λαυρίου...

   • Fotis commented  · 

    Υπάρχουν δύο εργοστάσια παραγωγής φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα (Πάτρα, Τρίπολη) που είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

   • Marina Rodia commented  · 

    Κορυφαιους ελληνες εχουμε και εδω, που εχουν δουλεψει κιολας πανω στο αντικειμενο. Δυστυχως, ουδεις προφητης στον τοπο του, δεν προωθουνται καταλληλως και τους ταραζουν στους φορους -μεχρι τωρα. Στειλε μεηλ να σε παραπεμψω να βρεις μια ακρη.

   • Marina Rodia commented  · 

    Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)

   Feedback and Knowledge Base