Προτείνω

Δημιουργία εταιρειών λαϊκής βάσης

Αν και η ιστορία τους δεν κράτησε πολύ (δείτε http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11896&subid=2&tag=8612&pubid=1706644), εντούτοις για αρκετά χρόνια προσέφεραν.
Αλλά δεν μιλάω για ναυτιλιακές. Θα μπορούσε να αφορά οποιαδήποτε δραστηριότητα με εξωστρεφή στόχευση.
Νομίζω χρειάζεται πάρα πολλά μέλη, δεν γνωρίζω το νομικό πλαίσιο. Οποιος γνωρίζει ας συνεισφέρει σε πληροφορία. Βέβαια έχουμε την αίσθηση ότι οι Ελληνες δεν διακρινόμαστε για τη συλλογικότητά μας, αλλά αντίθετα όταν δρούμε ως μονάδες ότι είμαστε πιο αποδοτικοί. Ομως υπάρχουν εξαιρέσεις όπως για παράδειγμα στην περίοδο της τουρκοκρατίας ο συναιτερισμός των Αμπελακίων http://www.ambelakia.org/.
Αντί να καθόμαστε να κλαίμε τη μοίρα μας γιατί να μη μαζεύονταν 4.000 (τόσα είδα κάπου ότι σύστησαν εταιρεία) και να χρηματοδοτούσαμε π.χ. έρευνα και παραγωγή λογισμικού ή δεν ξέρω τι άλλο σύγχονο και ανταγωνιστικό. Τώρα με το διαδίκτυο κάτι τέτοιο μπορεί να ζυμωθεί και να διαδοθεί και να μαζευτούν όσοι χρειάζονται. Δεν ξέρω επίσης τι αρχικό κεφάλαιο απαιτείται για μία τέτοια εταιρεία, αλλά αυτά βρίσκονται.
Τέτοιες εταιρείες ίσως να μπορούσαν να συσταθούν και για εκμετάλλευση παλαιών κατοικιών που δεν χρησιμοποιούνται (αυτή η ιδέα για την αξιοποίηση τέτοιων κτιρίων δεν είναι ακριβώς δική μου, προέκυψε από διάλογο με τον ANemo μέσω του blog του http://naftilos.blogspot.com/2009/12/by-coolplatanos.html όπου θα βρείτε και κάποια άλλα ακόμα που ανταλλάχθηκαν απόψεις).

Ισως ανάλογη εταιρεία λαϊκής βάσης να μπορούσε να δημιουργήσει και σχολή μεσογειακής διατροφής που είχε προτείνει ο ΑNemos με στόχο την προσέλκυση ξένων σπουδαστών.

Γιατί όχι ανάλογη εταιρεία να αξιοποιούσε ως συνεδριακά κέντρα τα διάφορα ολυμπιακά ακίνητα που βρίσκονται σε αδράνεια.

Ολα αυτά βέβαια που λέω ίσως να είναι και ανεδαφικά διότι δεν γνωρίζω τι κεφάλαια απαιτούνται, αλλά ρίχνω ιδέες και όποιος γνωρίζει καλύτερα συμπληρώνει ή άπορρίπτει.

5 votes
Vote
Sign in
Check!
(thinking…)
Reset
or sign in with
 • facebook
 • google
  Password icon
  I agree to the terms of service
  Signed in as (Sign out)
  You have left! (?) (thinking…)
  coolplatanoscoolplatanos shared this idea  ·   ·  Admin →

  1 comment

  Sign in
  Check!
  (thinking…)
  Reset
  or sign in with
  • facebook
  • google
   Password icon
   I agree to the terms of service
   Signed in as (Sign out)
   Submitting...

   Feedback and Knowledge Base